pondělí 18. března 2013

padla mlha na Olomouc

Ahojte,
dnes jsem pro vás vytvořil jubilejní 10-tý příspěvek na blog. Věřím, že se najde pár nadšenců, kteří přečetli všechny publikované příspěvky. A vy, co máte skluz, můžete jej v pohodě dohnat :). Bez zbytečného natahování se rovnou pustíme do první série, a tou je opět letiště v Olomouci.

Na první fotce je zachycen bezmotorový kluzák ve fázi přistávání (všimněte si vysunutého podvozku) Nacvičovali starty a přistání a létali celkem blízko. Pod kluzákem se chystá vzlet jiného létajícího prostředku a to horkovzdušného balónu.


1/125s, f 13, 32mm, ISO 200

Kluzák jsem zachytil ještě při dalším přeletu. Je to také přistávání a fotka se mi zdá více podařená. Zakomponoval jsem zapadající Slunce a obloha je také zajímavější. Kluzák je více v kontrastu s oblohou. Pilot vypadá, že si hodně dává záležet na přistání. Přeci jen, přistát do hangáru není ideální že :)

1/640s, f 13, 32mm, ISO 200

Dále již přecházíme k balónu. Na tomto snímku dochází k plnění okolního vzduchu silným ventilátorem. Na fotce mě zaujal pokrčený nápis ETERNAL. 

1/400s, f 5.3, 70mm, ISO 200

Na další fotografii již dochází k ohřívání vzduchu hořákem. Plameny dělal tak 3-4 metrové. Můžete porovnat velikost koše resp. lidí vůči balónu. Na obloze to nebývá tak patrné, ale balón je opravdu hoodně veliký.


1/400s, f 5.6, 105mm, ISO 200

A jak je dostatek tepla, můžete letět. Na fotce se mi líbí nasvícené levé pruhy na balónu a kontrast tráva-obloha.

1/100s, f 14, 18mm, ISO 200

Nyní přichází fotky, kvůli kterým je dnešní příspěvek pojmenován. Na Olomouc padla mlha a ještě začalo vycházet Slunce. Na první fotografii je krásný kontrast mezi domy/stromy utopenými v mlze a skoro čistou oblohou, která je protkána stopami po letadlech. Navíc je na rozhraní obloha/mlha vycházející Slunce. Pěkné :).

1/640s,  f 8, 35mm, ISO 250

Na druhé fotce je věž kostela vyčuhující z mlhy. Rozhraní tvoří kopce Oderských vrchů. 

1/160s, f 8, 85mm, ISO 250

A je tu konec a poslední fotka. Mlha zakryla vše krom nejbližších stromů a Slunce se snaží prosadit skrz hustou a nepropustnou mlhu. Slibovanou vánoční výzdobu jsem z důvodu neaktuálnosti vynechal :). Sice to dneska venku vypadá, že bych měl jít koupit stromeček, ale letos je na strašení Vánocemi ještě přeci jen brzo. Co si příště neodpustím, budou ohňostroje a večerní fotky. Brzy na shledanou.

1/500s, f 8, 105mm, ISO 250

Žádné komentáře:

Okomentovat